DuraVermeer brengt duurzame inzetbaarheid in de praktijk

12 november 2020

Home » DuraVermeer brengt duurzame inzetbaarheid in de praktijk

#DV4Fit

Fitte en gelukkige werknemers zijn goed voor een bedrijf. Dat realiseren ze zich ook bij bouw- en infrabedrijf Dura Vermeer, waar veel aandacht is voor duurzame inzetbaarheid. Dat besef leidde begin 2019 tot de start van het vitaliteitsprogramma #DV4FIT. Het doel: adviezen, trainingen en activiteiten aanbieden die je mentale en fysieke energie stimuleren.

Het programma #DV4FIT is opgebouwd rond vier thema’s en een van die thema’s is verrassend genoeg….financiën! En terecht –volgens ons althans– want de wetenschap dat je huishoudboekje in orde is geeft veel rust in je hoofd. Zo kun je je aandacht vervolgens op leukere dingen richten.

“Leef je om te werken of werk je om te leven?”

Financiële gezondheid beperkt zich niet tot je dagelijkse lasten maar gaat ook over de toekomst. Ook daar is in het programma #DV4FIT plek voor ingeruimd. Als je weet hoe je er later financieel voorstaat bij pensionering of eventuele arbeidsongeschiktheid slaap je vandaag misschien rustiger. Nog een voordeel: door er vandaag nog aandacht aan te besteden, heb je ruim de tijd om maatregelen te nemen als het vergezicht wat tegenvalt.

Daarom biedt Dura Vermeer zijn medewerkers in het kader van #DV4FIT een persoonlijk financieel planningsgesprek aan waarbij van alles aan bod kan komen: de pensioenregeling, eigen vermogen, ontwikkeling van hypothecaire schuld en restwaarde van je koopwoning, je uitgavenpatroon en toekomstplannen. Deze gesprekken worden verzorgd door de adviseurs van YincQ, die een brede kijk op deze materie combineren met gedegen kennis van de arbeidsvoorwaarden van de werkgever en de branche. Zo geven zij een scherp inzicht in de persoonlijke financiële situatie en adviseren zij over mogelijkheden om financieel gezond te blijven. 

Een van de mensen bij Dura Vermeer die zich liet adviseren door YincQ over zijn pensioenperspectief vertelt over zijn ervaring tijdens een rit van werk naar huis in de teambus van #DV4FIT, aangehoord door een van de drijvende krachten achter het vitaliteitsprogramma. In het tweede deel van de videoreportage legt Richard Teuns van YincQ uit waar je aan kunt denken bij financiële planning.

Bekijk de impressie (1,5 minuut) of de volledige reportage (13 minuten).

Deel dit bericht op:

Laatste Blogs


Notice: Undefined variable: css in /var/www/vhosts/yincq.nl/httpdocs/wp-content/themes/ZUOO/functions.php on line 107