Fruitschalen, goed afgestelde bureaus, en dan? Zo zorgt u écht voor fitte werknemers binnen uw organisatie

6 juni 2019

Home » Fruitschalen, goed afgestelde bureaus, en dan? Zo zorgt u écht voor fitte werknemers binnen uw organisatie

Iedere werkgever heeft graag fitte werknemers binnen zijn of haar onderneming. Maar wat verstaan we precies onder de noemer ‘fit’? Een fitte medewerker is zowel fysiek, geestelijk als financieel gezond. En vooral die laatste factor wordt door veel werkgevers over het hoofd gezien.

Veel werkgevers investeren al op diverse manieren in hun werknemers en hun werkomgeving, om hen zo fit mogelijk te houden. Coachingsgesprekken, ergonomisch meubilair, gezonde lunches en regelmatige pauzes dragen bij aan de mentale en fysieke gezondheid van het team.

Lastiger wordt het wanneer we kijken naar de financiële gezondheid van de medewerkers. Veel werkgevers missen de juiste tools en handvatten om hun werknemers hier voldoende in te ondersteunen. De persoonlijke financiële situatie, duurzame inzetbaarheid en de pensioencommunicatie vormen complexere thema’s die regelmatig onderbelicht blijven binnen ondernemingen.

Werknemers met financiële problemen kosten werkgevers veel geld

Het is zonde dat juist deze complexe thema’s onvoldoende aandacht krijgen of niet optimaal benaderd worden door werkgevers. Werknemers met financiële zorgen of problemen kunnen namelijk een flinke impact op het bedrijf hebben. Onderzoek van Nibud toont aan dat 62% van de werkgevers te maken hebben met werknemers die financiële problemen hebben.

Een gemiddelde werknemer met financiële problemen kan u als werkgever al snel €13.000,- per jaar kosten. Deze kosten komen voort uit toenemend ziekteverzuim, productiviteitsverlies, het verwerken van loonbeslag, maar ook uit de toenemende kans op diefstal of fraude binnen het bedrijf. Het is dus van groot belang om te streven naar financieel fitte en wendbare medewerkers, nu en in de toekomst.

Financiële gezondheid gaat verder dan aanbieden pensioenregeling

Zorgen voor financieel gezonde werknemers gaat verder dan het aanbieden van een schappelijk loon en een pensioenregeling. Veel werknemers vinden het lastig om de arbeidsvoorwaarden rond hun pensioen juist te interpreteren. Bovendien zijn zij daar vaak ook niet direct mee bezig, en ligt de focus bij hen eerder op de persoonlijke financiële huishouding.

Hoe zorgt u er dan voor dat u financieel fitte werknemers krijgt, die in staat zijn om mee te bewegen met alle veranderingen en uitdagingen binnen uw organisatie? Daarvoor is het nodig om de arbeidsvoorwaarden en pensioenbepalingen te verbinden met het persoonlijke huishoudboekje van de werknemer en diens gezin. YincQ kan u daarbij ondersteunen.

De aanpak van YincQ

Op het gebied van financiële gezondheid zijn uw medewerkers gebaat bij gerichte informatie. Daarom werpt YincQ samen met de medewerker een blik op de persoonlijke financiële situatie, met aandacht voor alle zekerheden, onzekerheden en mogelijke risico’s. Daarbij schetsen we een helder beeld, waardoor uw medewerkers precies weten welk nettobedrag ze op welk moment kunnen verwachten.

Tijdens de gesprekken kijken we daarbij onder andere naar alle opgebouwde pensioenen van de medewerker, eventuele pensioenen van zijn / haar (fiscale) partner, privé polissen en zaken als bezittingen en schulden. Zo zetten wij het pensioen in het juiste perspectief en bieden we een volledig beeld aan de medewerker.

Ook u profiteert hier op uw beurt weer van. Heldere situatieschetsen en concrete pensioenplannen bieden de nodige inzichten, zodat u precies weet waar uw onderneming en haar medewerkers staan. U kunt tijdig inspelen op veranderingen binnen de samenstellingen van het personeelsbestand. Daarnaast profiteert u van medewerkers die optimale prestaties leveren op de werkvloer, doordat zorgen weggenomen zijn en zij zich volledig kunnen richten op het uitoefenen van hun functie.

 

Themasessie Financieel Gezonde Medewerkers

Benieuwd hoe uw organisatie voortgang kan boeken op het gebied van financieel gezonde medewerkers en de pensioencommunicatie? We gaan graag met u om de tafel zitten om hierover te brainstormen en meer inzicht te bieden in onze specialistische ondersteuning, persoonlijke begeleiding en strategische sturing op deze vlakken.

Vraag nu kosteloos en vrijblijvend een 1 uur durende themasessie aan voor uw organisatie:

Deel dit bericht op:

Laatste Blogs


Notice: Undefined variable: css in /var/www/vhosts/yincq.nl/httpdocs/wp-content/themes/ZUOO/functions.php on line 107