Ouderenbeleid

Het ouderenbeleid, ook wel eens 55+ beleid genoemd, draait om de beleidsvoering rondom oudere medewerkers binnen uw bedrijf. Wanneer de pensioenleeftijd nadert verwachten veel werknemers dat hun werkgever meedenkt en begeleidt, zonder dat ze dit expliciet zullen uitspreken. Zo is het prettig als u als werkgever nadenkt over mogelijkheden als functie aanpassingen, minder uren werken of het implementeren van het generatiepact.

U kunt als werkgever het ouderenbeleid initiëren door hen de juiste tools en handvatten aan te bieden tijdens de laatste fase van hun loopbaan. Zo regelt u samen optimaal het uiteindelijke vertrek van uw medewerker en zorgt u ervoor dat de duurzame inzetbaarheid van uw personeel gewaarborgd is.

Financieel inzicht essentieel voor het ouderenbeleid

Of minder uren maken of een functiewijziging interessant is voor de oudere werknemers is lang niet altijd duidelijk. Vaak missen zij de juiste informatie om een weloverwogen keuze te maken. Ook bij werkgevers ontbreekt vaak voldoende inzicht in de persoonlijke financiële situatie van de medewerkers.

YincQ biedt uitkomst met specialistische hulp op maat. Groepsgewijs en individueel analyseren wij de financiële situatie van de medewerkers en bieden we inzicht op persoonlijk niveau. Dankzij de verhelderende blik op de huidige situatie en duidelijke blik op alle toekomstscenario’s kunnen medewerkers de juiste keuzes maken. Zo wordt meteen duidelijk of minder werken, een aangepaste functie of vervroegd pensioen financieel aantrekkelijk én haalbaar is.

De voordelen van een concreet ouderenbeleid

Door als werkgever te zorgen voor een zorgvuldig uitgewerkt ouderenbeleid komt u niet alleen uw medewerkers tegemoet. Ook voor u heeft het bieden van financieel inzicht en het aanreiken van de juiste loopbaanmogelijkheden aan oudere medewerkers diverse voordelen:

  • Minder ziekteverzuim;
  • Oudere medewerkers presteren optimaal naar eigen kunnen;
  • Bevordering van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers;
  • Financieel inzicht en financiële rust zorgt voor focus op de werkprestaties;
  • Medewerkers geven zelf actiever vorm aan de laatste loopbaanfase;
  • Een goed gecoördineerde uitstroom maakt het faciliteren van de instroom van nieuw personeel een stuk eenvoudiger.

Het ouderenbeleid vorm geven met YincQ

Ervoor zorgen dat u en uw medewerkers goed voorbereid zijn op de laatste fase in hun carrière? Dankzij YincQ’s inzichten op persoonlijk financieel gebied kunnen uw medewerkers optimaal gebruik maken van hun inkomstenbronnen. Zo is er voor hen nooit een tekort aan netto besteedbaar inkomen gedurende de laatste levensfase en kunnen ze gezond doorwerken tot de pensioenleeftijd. En u profiteert op uw beurt weer van optimale werkprestaties, stabiele werknemers en een juiste doorstroming van personeel.

Meer weten over onze werkwijze en aanpak?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag en wilt u daar over contact met ons opnemen? Vul het onderstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.